Creierul din spatele atacului asupra Twitter abia a terminat liceul

  • Ivan Clark ar fi creierul din spatele atacului asupra Twitter.
  • Ivan a reuşit să obţină datele de access de la un angajat credul.
  • Nu e prima sa ispravă de acest gen, încă de la 11 ani a dovedit abilităţi reale.
1284 afișări
Imaginea articolului Creierul din spatele atacului asupra Twitter abia a terminat liceul

Ivan Clark

Esenţele tari se ţin în sticluţe mici. Are 17 ani şi a spart 130 de conturi de Twitter. Ivan Clark e acuzat că ar fi orchestrat atacul asupra Twitter, în care au fost sparte conturile unor nume ca Barack Obama, Elon Musk sau Jeff Bezos.  

Nu a folosit o tehnologie de ultimă oră, ci credulitatea unui angajat, pe care l-a convins că-i este coleg şi l-a determinat să-şi schimbe datele de acces în platformă.

Pe de altă parte, un angajat Twitter spune că platforma s-a mişcat foarte greu în implementarea unor măsuri noi de siguranţă

Interesant e că Ivan nu e la prima ispravă de acest gen, o prietenă din copilărie a declarat că el a reuşit să îi fure contul de Instagram cu 500.000 de urmăritori, pe când avea doar 11 ani.

Acum, Ivan se confruntă cu 30 de capete de acuzare, pentru spargerea conturilor, pentru postarea de mesaje fraudulose şi pentru obţinerea necuvenită a peste 100.000 de dolari în Bitcoin.

Gabriel Cîrlig, expert în cybersecurity, crede că o vină egală au şi cei de la Twitter.

„Cei ce-au făcut celebrul hack de la Twitter sunt mai mult sau mai puţin nişte escroci. Decât să ne uităm la hackeri, la hackerii care-au hack-uit Twitter, mai bine ne uităm la Twitter şi de ce a dat voie unor puştani de 17 ani să aibă acces la conturile unor personalităţi care ar fi putut declanşa al treilea război mondial pe Twitter”, a spus acesta.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici