Creşte numărul victimelor de la Dnipro: cel puţin 14 oameni au murit, peste 60 sunt răniţi

Cel puţin 14 persoane au murit după ce sâmbătă o rachetă lansată de ruşi a lovit un bloc cu nouă etaje din Dnipro, potrivit Sky News.

203 afișări
Imaginea articolului Creşte numărul victimelor de la Dnipro: cel puţin 14 oameni au murit, peste 60 sunt răniţi

Creşte numărul victimelor de la Dnipro: cel puţin 14 oameni au murit, peste 60 sunt răniţi

Cel puţin 14 persoane au fost ucise într-un atac aerian asupra unui bloc turn din oraşul ucrainean Dnipro.

Echipele de salvare au lucrat toată noaptea la temperaturi negative pentru a găsi supravieţuitori printre dărâmăturile clădirii cu nouă etaje. Turnul este în mare parte distrus, iar de sub dărâmături încă se aud ţipete.

Viceprimarul oraşului Dnipro, Mikhailo Lysenko, a anunţat pe reţelele de socializare că locuitorii disperaţi trimit mesaje text din apartamentele distruse.

„Ne oprim din când în când din lucru pentru a păstra tăcerea şi auzim oameni ţipând de sub dărâmături", a relatat oficialul ucrainean.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că, probabil, numărul deceselor va creşte.

Peste 60 de persoane au fost rănite şi 38 au fost salvate până în prezent, dar alte zeci erau dispărute la ora locală 2.50, a precizat guvernatorul regional Valentyn Reznichenko pe Telegram.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici