Creşte şomajul în cea mai puternică economie a Europei. Numărul mare de refugiaţi ucraineni, principalul motiv

  • Şomajul german a crescut după ce mai mulţi refugiaţi din războiul din Ucraina s-au alăturat forţei de muncă în cea mai mare economie a Europei.
  • Numărul şomerilor a crescut cu 28.000 în august, ridicând rata şomajului la 5,5%.
6086 afișări
Imaginea articolului Creşte şomajul în cea mai puternică economie a Europei. Numărul mare de refugiaţi ucraineni, principalul motiv

"În pofida incertitudinilor economice şi politice, piaţa muncii este robustă", a declarat miercuri, într-un comunicat, şefa Agenţiei Federale a Muncii, Andrea Nahles, potrivit Bloomberg. "Şomajul şi subocuparea forţei de muncă au crescut din nou mai puternic în august decât este obişnuit pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, acest lucru se datorează în continuare înregistrării refugiaţilor ucraineni".

Germania a înregistrat până în prezent aproape un milion de persoane care au fugit din cauza luptelor din Ucraina, deşi numărul real al celor care au sosit şi nu s-au întors rămâne neclar. O mare majoritate sunt femei, multe dintre ele călătorind cu copii, potrivit sondajelor.

Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă a declarat că, în ciuda creşterii statistice a şomajului, cererea de lucrători persistă în Germania după ridicarea restricţiilor privind pandemia. Cu toate acestea, un sondaj realizat în această lună de S&P Global a indicat că crearea de noi locuri de muncă încetineşte, pe fondul creşterii incertitudinilor privind perspectivele economice.

Germania se numără printre ţările cele mai expuse la reducerea livrărilor de gaze naturale din Rusia. Un număr tot mai mare de economişti prezic că va intra în recesiune, chiar dacă va evita raţionalizarea energiei în această iarnă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici