Criminal în serie, căutat din 1985, arestat la Los Angeles

Un mecanic şi fost gunoier în California, în vârstă de 57 de ani, a fost arestat miercuri la Los Angeles, fiind suspectat că a comis 11 crime în perioada 1985-2007, victimele sale fiind în special femei de culoare, a anunţat poliţia din acest oraş (LAPD).

41 afișări
Imaginea articolului Criminal în serie, căutat din 1985, arestat la Los Angeles

Criminal în serie, căutat din 1985, arestat la Los Angeles (Imagine: Captură video CNN)

Prezentat ca "încântător" şi "foarte amabil" de către vecini, Lonnie David Franklin Jr. a fost arestat de dimineaţă în faţa casei sale din South Los Angeles, unul dintre cartierele cele mai sărace ale metropolei.

Supranumit "Grim Sleeper" pentru că şi-a întrerupt seria de crime între 1988 şi 2001, presupusul asasin urma să fie inculpat în cursul zilei pentru crime, potrivit biroului procurorului.

Zece dintre cele 11 victime erau femei afroamericane, majoritatea prostituate. Unele dintre ele fuseseră violate înainte de a fi ucise cu un pistol. Cadavrele lor au fost în general găsite în zone dezafectate sau containere de gunoi din South Los Angeles şi localitatea învecinată, Inglewood.

O femeie care a supravieţuit în 1988 l-a descris pe agresor ca un bărbat de culoare în vârstă de aproximativ 20-30 de ani. El a atras-o în maşina sa, i-a tras un glonţ în piept şi a violat-o înainte de a o arunca din automobil.

Directorul LAPD, Charlie Beck, prezent în momentul arestării, a declarat că echipele sale "nu au renunţat niciodată la anchetă, niciun minut". "Munca lor asiduă a condus astăzi la arestarea acestui criminal", a continuat el.

Potrivit unei directive a LAPD, Dennis Kilycone, analizele ADN au condus poliţia la acest suspect.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici