Critic declarat al lui Vladimir Putin, găsit ucis cu sânge rece într-o cameră de hotel. Principala ipoteză a autorităţilor

Blogerul Imran Aliev, în vârstă de 44 de ani, cunoscut pentru criticile la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin şi liderul cecen Ramzan Kadyrov, a fost găsit cu gâtul tăiat într-o cameră de hotel, relatează Daily Mirror.

11106 afișări
Imaginea articolului Critic declarat al lui Vladimir Putin, găsit ucis cu sânge rece într-o cameră de hotel. Principala ipoteză a autorităţilor

sursa FOTO: Profimedia & Twitter

Imran Aliev a fost găsit mort, în camera sa de hotel, fiind înjunghiat de mai multe ori în zona pieptului şi având gâtul tăiat. Poliţia suspectează a fi o crimă din interes politic, informează Daily Mirror.

Bărbatul lucra sub pseudonimul Manur Stariy. Acesta scria articole pe blogul său şi posta înregistrări video pe reţelele de socializare în care îl critica dur pe Vladimir Putin şi pe politicianul cecen Ramzan Kadyrov.

Aliev s-a stabilit iniţial în Belgia după ce fugise din Cecenia, unde Guvernul sprijinit de Putin fusese acuzat de uciderea şi torturarea a zeci de oameni.

Trupul neînsufleţit al lui Aliev a fost găsit de managerul hotelului Coq Hardi, din Franţa. 

Imran Aliev plecase din Belgia, unde se afla sub protecţia poliţiei, în oraşul Lille alături de un prieten cecen. Persoana care îl însoţea pe Aliev este dată dispărută. Bărbatul i-a spus soţiei şi celor patru copii că trebuie să plece în Lille în interes de serviciu.

Potrivit oficialilor francezi, Imran Aliev primise mai multe ameninţări din partea Rusiei şi Ceceniei, din cauza articolelor sale.

„Având în vedere contextul, luăm în considerare posibilitatea unei crime comise de serviciile secrete de stat", au declarat autorităţile.

Din Ianuarie 2009, 13 persoane care criticau guvernul rus au fost ucise în Rusia sau în străinătate. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici