CRIZA IMIGRANŢILOR: Macedonia construieşte încă un gard la frontiera cu Grecia

Macedonia ridică un nou gard, pe altă porţiune a frontierei cu Grecia, cu scopul de a controla afluxul de migranţi, a declarat, joi, un ofiţer din cadrul armatei macedonene pentru postul Telma TV, relatează DPA în pagina electronică.

529 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Macedonia construieşte încă un gard la frontiera cu Grecia

Macedonia construieşte încă un gard la frontiera cu Grecia

Noua porţiune de gard este ridicată la nivelul localităţii Medzitlija.

Armata macedoneană a construit în noiembrie un gard - cu o lungime de trei kilometri - la nivelul punctului de trecere a frontierei de la Gevgelija/Idomeni, în apropiere de autostrada Skopje-Atena.

Autorităţile macedonene speră ca aceste garduri să "canalizeze" miile de migranţi care sosesc zilnic către punctele de intrare în ţară.

Urmând exemplul altor ţări de pe ruta balcanică a migraţiei - Slovenia, Croaţia şi Serbia - Skopje a încetat să mai permită, din 20 noiembrie, accesul migranţilor "economici" pe teritoriul macedonean.

De atunci, numai refugiaţilor din zone de conflict precum Siria, Irak şi Afganistan li se permite să îşi continue drumul către Europa, în special către Germania, unde speră să obţină azil.

Autorităţile elene au evacuat către Atena, miercuri, peste 2.000 de migranţi - provenind din Iran, Bangladesh, Pakistan şi Maroc, dar şi din alte ţări -, după ce aceştia au fost blocaţi timp de mai multe săptămâni la Idomeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici