Croaţia a primit, luni, mii de extracomunitari care aşteptau în Serbia în ploaie şi frig

Croaţia a dispus, luni, deschiderea temporară a frontierelor cu Serbia, pentru trecerea a 2.000-3.000 de extracomunitari care aşteptau în ploaie şi frig, anunţă agenţia ONU pentru refugiaţi.

331 afișări
Imaginea articolului Croaţia a primit, luni, mii de extracomunitari care aşteptau în Serbia în ploaie şi frig

Croaţia a primit, luni, mii de extracomunitari care aşteptau în Serbia în ploaie şi frig

"Croaţia a deschis frontierele, fără niciun anunţ prealabil. Mii de oameni s-au înghesuit să treacă", a declarat Melita Sunjic, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Guvernul de la Zagreb a permis trecerea extracomunitarilor în contextul în care vremea s-a înrăutăţit, iar mii de oameni aşteptau în ploaie şi frig.

Potrivit postului Sky News, aproximativ 10.000 de imigranţi din Orientul Mijlociu sunt blocaţi în Serbia, iar mulţi au nevoie de medicamente.

"Nu au acces la tratament, nu au medicamente, nu au haine pentru sezonul rece", a avertizat medicul Ramiz Momeni, de la fundaţia britanică Humanitas Charity.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici