Cuba: referendumul a spus Da căsătoriilor şi adopţiilor gay

Aproape 67% au aprobat reforma codului familiei.

438 afișări
Imaginea articolului Cuba: referendumul a spus Da căsătoriilor şi adopţiilor gay

Cuba: referendumul a spus Da căsătoriilor şi adopţiilor gay

Cu aproape 67% din voturi pentru, Cuba a aprobat reforma Codului Familiei supusă unui referendum care introduce, printre noutăţi, căsătoriile gay şi adopţiile, a anunţat astăzi preşedintele Consiliului Electoral Naţional (Cen), Alina Balseiro, potrivit agenţiei de stat Prensa Latina.

Balseiro a spus că, deşi numărătoarea nu a fost încă încheiată, în unele colegii din trei provincii, Cen validează aceste rezultate ca fiind „valide şi ireversibile”.

Cen a informat că la vot au participat 6.251.786 de cubanezi, egal cu 74,01% din cei 8,4 milioane de alegători înregistraţi. Numărul total de voturi valabile este de 5.892.705, ceea ce reprezintă 94,25%. În favoarea „da”, au fost numărate 3.936.790 de buletine de vot, egal cu 66,87%. 1.950.090 de voturi au mers în favoarea „nu”, egal cu 33,13%.

Odată cu victoria „da” la referendum, se aprobă noul Cod cubanez al familiei, care îl va înlocui pe cel anterior din 1975. Noul text introduce căsătoria între persoane de acelaşi sex şi adopţiile pentru cuplurile homosexuale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici