Cum ajung refugiaţii ucraineni din Republica Moldova în Germania. Ce fac autorităţile de peste Prut

  • Guvernul Republicii Moldova a solicitat ajutorul Uniunii Europene în rezolvarea problemei refugiaţilor ucraineni
  • Drept urmare, s-au format poduri aeriene între Germania şi Republica Moldova
  • Au sosit 134 din cei 2500 de refugiaţi pe care autorităţile germane au promis că vor primi
1360 afișări
Imaginea articolului Cum ajung refugiaţii ucraineni din Republica Moldova în Germania. Ce fac autorităţile de peste Prut

Sursa foto: Profimedia

Autorităţile din Republica Moldova nu pot face faţă afluxului de imigranţi ucraineni fugiţi din calea războiului. Guvernul ţării a făcut apel la ajutor pentru a mai detensiona presiunea pusă pe propriul sistem.

Republuica Moldova este una dintre cele mai sărace şi mai mici ţări ale Europei de Est, iar posibilităţile sale de ajutor sunt limitate.

Ministrul german de externe Annalena Baerbock s-a angajat să primească un număr de 2500 de refugiaţi, după ce a vizitat ţara în urmă cu două săptămâni şi a fost vineri pe aeroportul din Frankfurt pentru a-i întâmpina pe primii sosiţi.

„Suntem într-o situaţie în care, de astăzi, deja 4 milioane de oameni au fugit din Ucraina şi trebuie să presupunem că acest lucru va ajunge la 8 până la 10 milioane. Şi niciuna dintre ţările de graniţă nu poate suporta asta singure”, a declarat Baerbock.

Germania a înregistrat până acum aproximativ 250.000 de refugiaţi ucraineni, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici