Cum au reacţionat japonezii în timpul cutremurului - VIDEO

Numeroase clipuri filmate în timpul cutremurului cu magnitudinea de 8,9 grade din Japonia au fost postate vineri pe Youtube, dar şi pe reţele de socializare precum Facebook.

95 afișări
Imaginea articolului Cum au reacţionat japonezii în timpul cutremurului - VIDEO

Cum au reacţionat japonezii în timpul cutremurului

Zeci de japonezi au fost surpinşi într-un supermarket, unde rafturile se clătinau şi mai multe produse au căzut pe podea. De asemenea, o japoneză s-a oprit în stradă după ce şi-a părăsit apartamentul speriată.

Un cutremur cu magnitidinea de 8,9 grade s-a înregistrat vineri în nord-estul Japoniei, urmat de mai multe replici. Autorităţile japoneze au înregistrat 60 de morţi şi 56 de dispăruţi, a anunţat Poliţia Naţională, stabilind un prim bilanţ oficial la şapte ore de la cutremur.

Seismul a generat valuri tsunami uriaşe, incendii şi a determinat autorităţile să oprească patru centrale nucleare. Un administrator al centralei nucleare din Onagawa a declarat că procesul de răcire a reactorului "nu se desfăşoară potrivit planului", adăugând că a fost instituită "situaţia de urgenţă nucleară". Compania le-a cerut persoanelor care locuiesc în apropiere să îşi păstreze calmul.

Numărul românilor din Japonia este de aproximativ cinci-şase mii, potrivit estimării făcute de fondatorul comunităţii româneşti din Japonia, Geo Scripcariu, care a susţinut că, cel mai probabil aceştia sunt bine, bazându-se pe pregătirea societăţii japoneze pentru asemenea momente.

O alertă de tsunami a fost emisă pentru Japonia, Rusia, Insulele Mariane, Filipine, Insula Guam, Taiwanul, Insulele Marshall, Indonezia, Papua Noua Guinee, Nauru, Micronezia şi Hawaii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici