Cutremur cu magnitudinea de 6.5 grade în Filipine, la doar două zile după un alt seism major produs în aceeaşi zonă/ Bilanţul victimelor - VIDEO

Un seism cu magnitudinea de 6,5 grade s-a produs, joi dimineaţă, pe insula Mindanao din Filipine, anunţă Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM), la doar două zile după ce în aceeaşi zonă s-a înregistrat un alt seism major, soldat cu mai multe decese.

940 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6.5 grade în Filipine, la doar două zile după un alt seism major produs în aceeaşi zonă/ Bilanţul victimelor - VIDEO

Cutremur cu magnitudinea de 6.5 grade în Filipine, la doar două zile după un alt seism major produs în aceeaşi zonă - VIDEO

Seismul a avut loc la ora 09:11 (03:11, ora României), la adâncimea de 10 kilometri.

Epicentrul a fost la 8 de kilometri nord-est de localitatea Kisante şi la 45 de kilometri vest Davao, al treilea cel mai populat oraş din Filipine.

Cel puţin şapte persoane au decedat, iar alte câteva zeci au fost rănite, în urma unui seismul cu magnitudinea de 6,6 grade, care s-a produs marţi dimineaţă în aceeaşi zonă.

Cel puţin cinci morţi în urma cutremurului de 6,5 grade pe scara Richter produs în Filipine

Cel puţin cinci persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter care a zguduit sudul Filipinelor joi dimineaţă, provocând prăbuşirea mai multor clădiri şi a locuinţelor deteriorate în urma altor două seisme puternice produse luna aceasta, potrivit Reuters.

Integritatea mai multor clădiri şi locuinţe de pe insula Mindanao a fost deja slăbită de un cutremur de 6,3 grade produs pe 16 octombrie şi de un altul de 6,6 pe 29 octombrie.

Un ofiţer al serviciului de asistenţă socială a declarat că cinci persoane din provincia Cotabato de Nord au murit din cauza cutremurului, inclusiv o căpetenie a unui sat după ce zidul biroului în care se afla s-a prăbuşit asupra lui.

Aceasta a adus numărul celor ucişi la 20 în seria cutremurelor începând cu 16 octombrie.

Cel mai recent cutremur a avut loc la 33 km nord-est de oraşul Tulunan din provincia Cotabato la vest de oraşul Davao, unde se afla preşedintele Rodrigo Duterte. Purtătorul său de cuvânt, Salvador Panelo, a declarat că liderul filipinez este în siguranţă.

Taguri:
filipine,
cutremur,
seism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici