Cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade, înregistrat în estul Indoneziei

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade a avut loc vineri în estul Indoneziei, a informat Institutul american de geofizică (USGS), însă nicio alertă de tsunami nu a fost declanşată, potrivit autorităţilor locale, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

252 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade, înregistrat în estul Indoneziei

Cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade, înregistrat în estul Indoneziei

Cutremurul s-a produs în cursul după-amiezii, la o adâncime de 30 de kilometri în Marea Sawu şi la trei kilometri de localitatea Andekantor, a informat USGS.

Agenţia indoneziană pentru catastrofe naturale a anunţat că nu există deocamdată informaţii privind eventuale victime sau daune.

"Echipele noastre verifică dacă există victime sau daune", a declarat Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei.

Indonezia este situată pe "centura de foc" a Oceanului Pacific, unde coliziunea plăcilor tectonice cauzează seisme frecvente şi o activitate vulcanică intensă. În 2004, un seism submarin în nord-vestul Indoneziei a provocat un tsunami, din cauza căruia în această ţară au murit peste 170.000 de persoane, iar în mai multe state din Oceanul Indian au pierit, de asemenea, zeci de mii de oameni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici