Cutremur în Coreea de Nord. Regimul de la Phenian ar fi putut efectua un nou test nuclear

Un cutremur de 5,1 grade produs în Coreea de Nord indică posibilitatea efectuării unui nou test nuclear de către regimul stalinist de la Phenian, relatează site-ul ziarului britanic The Independent.

1494 afișări
Imaginea articolului Cutremur în Coreea de Nord. Regimul de la Phenian ar fi putut efectua un nou test nuclear

Cutremur în Coreea de Nord. Regimul de la Phenian ar fi putut efectua un nou test nuclear (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un cutremur de 5,1 grade pe scara Richter a avut loc marţi dimineaţă în largul Coreei de Nord, în Marea Chinei de Est, anunţă Institutul american de geofizică (USGS), informează The Independent.

Duminică, regimul de la Phenian anunţase că ar putea efectua "un nou tip de test nuclear".

"Nu excludem posibilitatea efectuării unui nou tip de test nuclear, pentru consolidarea forţei de disuasiune", avertiza Ministerul Cutremur în Coreea de Nordnord-coreean al Afacerilor Externe.

Cutremurul de 5,1 grade a avut loc la circa 100 de kilometri vest de coastele nord-coreene, în partea de nord a Mării Chinei de Est. Este vorba de al treilea seism, ca intensitate, înregistrat în această zonă în ultimii 35 de ani.

Regimul de la Phenian a anunţat până acum trei teste nucleare: în octombrie 2006, mai 2009 şi februarie 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici