Cutremur în Turcia: România şi alte ţări oferă ajutor, în timp ce bilanţul ajunge la 360 de victime

Oficialii din România, SUA şi din alte ţări s-au declarat „profund îngrijoraţi” de urmările cutremurului devastator din Turcia şi vor să ofere asistenţă dacă turcii le vor cere ajutorul.

2138 afișări
Imaginea articolului Cutremur în Turcia: România şi alte ţări oferă ajutor, în timp ce bilanţul ajunge la 360 de victime

Cutremur în Turcia: România şi alte ţări oferă ajutor, în timp ce bilanţul ajunge la 360 de victime

Premierul român a anunţat că România este pregătită să ofere asistenţă.

„Gândurile noastre sunt alături de locuitorii din Turci, de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi sau afectaţi de cutremurul devastator care a lovit Gaziantep. România este pregătită să acorde sprijin”, a scris Nicolae Ciucă pe Twitter.

Şi America anunţă că este pregătită să sprijine eforturile de salvare în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 din Turcia.

Într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare, consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că SUA sunt „profund îngrijorate de cutremurul distructiv de astăzi".

„Am fost în contact cu oficialii turci pentru a transmite că suntem gata să oferim orice fel de asistenţă necesară. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia în coordonare cu Turcia", a spus Sullivan.

Cel puţin 360 de persoane au murit în urma dezastrului care a distrus sute de clădiri din sudul Turciei şi nord-vestul Siriei. Se pare că 237 dintre victime se află în zonele controlate de guvern din Siria.

Misiunea de căutare a victimelor este în desfăşurare, astfel încât bilanţul s-ar putea modifica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cutremur,
ajutor,
victime

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici