Cutremure de mică intensitate în vestul Elveţiei

Trei cutremure de mică magnitudine au fost înregistrate în vestul Elveţiei, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fără a provoca pagube materiale, a anunţat poliţia locală.

27 afișări
Imaginea articolului Cutremure de mică intensitate în vestul Elveţiei

Cutremure de mică intensitate în vestul Elveţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Seismele, cu magnitudini cuprinse între 2,8 şi 3,3, au fost înregistrate de Serviciul seismologic elveţian din cantonul Valais.

Primul cutremur, cu magnitudinea 3,3, a avut loc sâmbătă seară, la ora locală 21.48 (22.48, ora României), şi a avut epicentrul în satul turistic Mollens, fiind urmat de un alt seism, cu aceeaşi magnitudine, la ora locală 23.20. Cel de-al treilea cutremur, cu magnitudinea 2,8, a fost înregistrat la ora locală 00.32 (1.32, ora României), cu epicentrul situat în apropiere.

Poliţia a primit peste 250 de apeluri, însă a precizat că nu au fost înregistraţi răniţi şi nici pagube materiale.

Riscul seismic este considerat slab spre moderat în Elveţia, însă experţii avertizează că este de aşteptat un cutremur cu magnitudinea 6 la fiecare 100 de ani şi un seism distructiv cu magnitudinea 7 la fiecare 1.000 de ani.

Elveţia s-a confruntat, în decursul istoriei, cu mai multe seisme majore, printre care se numără şi cel care a devastat oraşul Bâle în 1356. În 1946, zona Sierre a fost afectată de un cutremur cu magnitudinea 6.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici