Cutremurul din Haiti s-a soldat cu moartea a peste 112.000 de persoane - VIDEO

Mai mult de 112.000 de persoane au murit în urma cutremurului din 12 ianuarie din Haiti, unde a ajuns sâmbătă un nou contingent american, pentru a participa la operaţiunile de salvare.

26 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Haiti s-a soldat cu moartea a peste 112.000 de persoane - VIDEO

Cutremurul din Haiti s-a soldat cu moartea a peste 112.000 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unui nou bilanţ anunţat de autorităţile haitiene, cutremurul s-a soldat cu moartea a 112.226 de persoane. Un bilanţ anterior, dat publicităţii vineri de Ministerul haitian de Interne, indica 111.499 morţi şi 190.000 de răniţi.

Reprezentanţii americani în Haiti au vehiculat cifre cuprinse între 150.000 şi 200.000 de victime, însă generalul Ken Keen, care comandă forţa specială americană din Haiti, a afirmat că aceasta este numai o "ipoteză de lucru".

Comandamentul Sud-American SOUTHCOM a anunţat sâmbătă sosirea în Haiti a unui nou contingent american, care se adaugă celor 13.000 de militari americani aflaţi deja în această ţară.

În zonă au ajuns sâmbătă Corpul expediţionar 24 al puşcaşilor marini şi o unitate de intervenţie amfibie, cu baza la Nassau. Corpul expediţionar 24 dispune de elicoptere CH-53, un avion hibrid de transport MV-22 Osprey, un batalion de infanterie format din 1.200 de militari şi mai multe unităţi care pot desfăşura misiuni medicale şi de transport.

Iniţial, trupele ar fi urmat să fie trimise în Europa şi Orientul Mijlociu, însă autorităţile americane au decis să modifice misiunea acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici