Danemarca: şeful spionajului, acuzat de divulgare de secrete de stat

Şeful spionajului din Danemarca este acuzat de divulgare de secrete de stat şi a fost suspendat din funcţie, potrivit Reuters.

380 afișări
Imaginea articolului Danemarca: şeful spionajului, acuzat de divulgare de secrete de stat

Danemarca: şeful spionajului, acuzat de divulgare de secrete de stat

Danemarca îl acuză pe şeful spionajului de divulgare de secrete de stat.

Procurorul general al ţării a anunţat vineri că l-a acuzat pe şeful unităţii de informaţii externe a ţării, Lars Findsen, care în prezent este suspendat din funcţie, de scurgere de informaţii strict secrete.

Findsen a respins acuzaţiile. El a fost acuzat de divulgarea de secrete de stat către şase persoane, inclusiv doi jurnalişti, pe parcursul a 16 luni, perioadă în care a fost suspendat din cauza unei anchete separate.

Findsen ar putea fi condamnat la o pedeapsă de până la patru ani de închisoare, a declarat procurorul. El a fost arestat în luna decembrie a anului trecut, dar a fost eliberat din arest în februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici