Demnitar turc: o conductă importantă de petrol va fi redeschisă în curând

Conducta de petrol dintre Irak şi Turcia, prin care se asigură aproximativ 0,5% din necesarul global, va fi operaţională în curând, a anunţat ministrul turc al Energiei, citat de Reuters.

1597 afișări
Imaginea articolului Demnitar turc: o conductă importantă de petrol va fi redeschisă în curând

Demnitar turc: o conductă importantă de petrol va fi redeschisă în curând

Ruta de export a petrolului din nordul Irakului prin Turcia va fi în curând operaţională după verificările privind starea conductelor şi reparaţiile făcute la porţiunile afectate de inundaţii, a spus ministrul turc al Energiei, Alparslan Bayraktar.

Verificarea conductei de petrol este completă şi va fi în curând gata de funcţionare din punct de vedere tehnic, a explicat Alparslan Bayraktar.

Turcia a oprit fluxurile pe ruta de export a petrolului din nordul Irakului pe 25 martie, după ce o hotărâre a Camerei de Comerţ Internaţional (ICC) a obligat Ankara să plătească daune Bagdadului pentru exporturile neautorizate legate de Guvernul regional al Kurdistanului (KRG) între 2014 şi 2018.

Ulterior, Turcia a început să facă lucrări de întreţinere a conductei, care trece printr-o zonă activă seismic şi despre care s-a spus că a fost deteriorată de inundaţii.

Irak şi Turcia au convenit să aştepte până la finalizarea lucrărilor de întreţinere înainte de reluarea transportului prin conducta care contribuie cu aproximativ 0,5% din aprovizionarea lumii cu petrol global. Cazul va fi discutat şi în instanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici