Departamentul Justiţiei va oferi un răspuns privind numirea unui expert independent în cazul Trump

Departamentul Justiţiei din SUA, care a admis că unele documente colectate din reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump au caracter privat, va furniza marţi în instanţă răspunsul la cererea de numire a unui expert independent pentru analizarea materialelor, informează CNN.

140 afișări
Imaginea articolului Departamentul Justiţiei va oferi un răspuns privind numirea unui expert independent în cazul Trump

Departamentul Justiţiei de la Washington a admis, luni seară, că unele documente colectate de agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump sunt protejate de privilegiul avocat-client. "Un număr limitat de materiale au fost identificate ca având, în mod potenţial, informaţii privilegiate avocat-client", a comunicat luni seară Departamentul Justiţiei de la Washington, conform site-ului Axios.com.

Donald Trump a cerut unei instanţe judiciare să numească un expert independent pentru evaluarea documentelor colectate în cursul percheziţiei în locuinţa sa. Răspunsul oficial al Departamentului Justiţiei este aşteptat marţi. Trump a cerut în mai multe rânduri Biroului Federal de Investigaţii să returneze documente cu caracter privat sau vizate de privilegiul executiv care ar fi fost colectate în timpul percheziţiei.

Preşedinţia SUA a refuzat să comenteze anunţul Departamentului Justiţiei despre documentele colectate de agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump, insistând că nu este implicată în niciun fel în investigaţie. Departamentul Justiţiei efectuează independent investigaţia, "noi nu suntem implicaţi", a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, conform postului de televiziune CNBC. Karine Jean-Pierre susţine că preşedintele Joseph Biden nu a fost informat oficial despre situaţie, dar a refuzat să specifice dacă liderul de la Casa Albă a primit rapoarte clasificate.

Departamentul Justiţiei din SUA a publicat, vineri, o versiune redactată a unui document elaborat de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) în baza căruia a fost efectuată percheziţia în reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump, anchetatorii invocând presupusa prezenţă a unor informaţii secrete. Documentul elaborat în cadrul investigaţiei FBI arată că 14 din cele 15 cutii recuperate la începutul anului de la Donald Trump de către Administraţia Naţională a Arhivelor şi Informaţiilor (NARA) conţineau 184 de documente clasificate din categoriile "date confidenţiale", "secrete" şi "ultrasecrete".

Pe baza documentului care confirma prezenţa informaţiilor clasificate, anchetatorii FBI au cerut mandat de percheziţie la reşedinţa lui Donald Trump, iar percheziţia a avut loc pe 8 august. Donald Trump a cerut publicarea tuturor documentelor invocate pentru emiterea mandatului de efectuare a percheziţiei la reşedinţa sa. Agenţii FBI au colectat 33 de articole în cursul percheziţiei efectuate în reşedinţa lui Donald Trump, inclusiv 11 seturi de documente clasificate. Însă Trump susţine că documentele fuseseră declasificate de el în timp ce era preşedinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici