Directivă UE: firmele vor publica salariile pentru a reduce decalajul de gen

  • Deputaţii europeni au adoptat o directivă pentru egalizarea salariilor între sexe.
  • Aceasta va adăuga o nouă obligaţie pentru companii de a dezvălui cât câştigă angajaţii lor.
  • Dacă diferenţa dintre bărbaţi şi femei depăşeşte cinci la sută, societatea trebuie să intervină.
  • Directiva va fi acum evaluată de Consiliul UE. După aprobarea sa, statele individuale îl încorporează în legislaţia naţională.
793 afișări
Imaginea articolului Directivă UE: firmele vor publica salariile pentru a reduce decalajul de gen

Directivă UE: firmele vor publica salariile pentru a reduce decalajul de gen

Directiva Parlamentului European îşi propune să permită cetăţenilor din UE să îşi compare mai bine salariile. Aceasta cere companiilor să publice salariile pentru poziţiile individuale şi le obligă să utilizeze, de asemenea, denumiri neutre din punct de vedere al genului atunci când listează posturile vacante.
 
Toate prevederile din contracte care ar împiedica angajaţii să dezvăluie informaţii despre salarii şi recompense vor fi, de asemenea, nevalide.
 
Pun accent pe măsurile de transparenţă a compensaţiilor, care trebuie să fie cu adevărat incluzive şi cât mai eficiente posibil. Acum avem în sfârşit reguli obligatorii care ar putea elimina evaluarea financiară inegală. În plus, lucrătorii vor primi mai multe drepturi, minorităţile vor fi luate în considerare şi discriminarea ar trebui evitată”, a declarat raportorul său, Samira Rafaelová, atunci când propunerea a fost adoptată, scrie idnes.cz
 
Directiva va fi acum evaluată de Consiliul UE, unde se întâlnesc miniştrii statelor membre. Odată aprobate şi publicate în Jurnalul Oficial al UE, statele naţionale vor avea timp să o transpună în legislaţia naţională. În acest pas, le va reveni să stabilească, de exemplu, modul în care companiile trebuie să dezvăluie salariile sau ce sancţiuni se vor confrunta dacă nu o fac.
 
Potrivit deputatului danez Kira Marie Peter-Hansen de la Alianţa Liberă Europeană, aceasta este o dovadă clară că Uniunea Europeană nu va tolera niciun fel de discriminare de gen.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici