Directorul de campanie al unui candidat republican a demisionat după ce a transmis informaţii false despre uraganul Sandy pe Twitter

Un bărbat care a devenit celebru pe Internet după ce a difuzat pe Twitter mesaje cu informaţii false despre pagubele provocate de uraganul Sandy a anunţat marţi seara că demisionează din funcţia politică pe care o ocupă.

147 afișări
Imaginea articolului Directorul de campanie al unui candidat republican a demisionat după ce a transmis informaţii false despre uraganul Sandy pe Twitter

Directorul de campanie al unui candidat republican a demisionat după ce a transmis informaţii false despre uraganul Sandy pe Twitter

Luni seara, @ComfortablySmug, un susţinător al lui Mitt Romney care locuieşte la New York, a decis să se amuze cu cei 6.000 de abonaţi ai săi trimiţând pe Twitter câteva "breaking news", care au sfârşit prin a atrage atenţia presei.

Bursa din New York este sub ape, guvernatorul statului New York este blocat într-o clădire, tot Manhattanul este afectat de o pană de curent: toate aceste informaţii transmise pe Twitter de @ComfortablySmug erau false. Dar, amestecate cu informaţii reale, ele au fost redistribuite de sute de ori.

Dacă majoritatea acestor informaţii au fost verificate şi s-a constatat că nu sunt reale, alerta privind inundarea sălii de negocieri a bursei a fost preluată de CNN, după care a fost dezminţită.

"Sunt multe persoane puţin recomandabile pe aici dar chiar trebuie să ai tupeu să difuzezi informaţii false când o catastrofă este în curs. cc @comfortablysmug", a reacţionat un utilizator de Internet din Baltimore, @byelin, pe Twitter, ca mulţi alţi utilizatori furioşi.

Site-ul american Buzzfeed a anunţat marţi că bărbatul care a transmis informaţii false pe Twitter lucrează pentru un fond de pensii şi că este directorul de campanie al candidatului republican Christopher R. Wight la alegerile legislative.

Bărbatul a anunţat marţi seara pe contul său de Twitter că îşi cere scuze după ce a "trimis o serie de mesaje eronate şi iresponsabile". "Am demisionat din echipa de campanie pentru alegerea în Congres a lui Christopher Wight, cu efect imediat", a scris el.

Candidatul respectiv a confirmat pe site-ul său de Internet că a schimbat directorul de campanie.

Alte informaţii eronate cu privire la uraganul Sandy au fost difuzate luni şi de pe alte conturi de Twitter, propagându-se rapid, de la unele plauzibile (despre persoane blocate într-un imobil) la cele mai bizare (un rechin a fost blocat de inundaţii în New York).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici