Directorul FMI, acuzat de abuz de putere de o subordonată cu care a avut o relaţie

Economista ungară Piroska Nagy, cu care directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a avut o relaţie extraconjugală, îl acuză pe acesta de abuz de putere, potrivit unei scrisori publicate joi de săptămânalul francez L'Express.

61 afișări
Imaginea articolului Directorul FMI, acuzat de abuz de putere de o subordonată cu care a avut o relaţie

Directorul FMI, acuzat de abuz de putere de o subordonată cu care a avut o relaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Strauss-Kahn a abuzat de poziţia sa pentru a întreţine relaţii cu mine", afirmă femeia în scrisoarea care datează din octombrie şi din care L'Express a publicat câteva extrase.

"Nu eram pregătită pentru avansurile directorului general al FMI. (...) Aveam sentimentul că pierd dacă accept şi că pierd dacă refuz", continuă ea.

Întrebat în legătură cu această scrisoare, FMI nu a dezminţit conţinutul.

"Consiliul exterior ales pentru a ancheta acest caz a fost informat în legătură cu scrisoare în timp util, înainte de a se pronunţa asupra faptelor", a declarat un purtător de cuvânt.

Strauss-Kahn, în vârstă de 59 de ani, a recunoscut că a avut o relaţie cu o surbordonată la începutul lui 2008, dezvăluire făcută de Wall Street Journal în octombrie.

Cazul a determinat FMI să ordone o anchetă pentru a stabili dacă directorul său s-a folosit de puterea pe care o deţinea pentru a o favoriza pe această fostă salariată a FMI, Piroska Nagy, în momentul plecării sale în vara lui 2008 la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

La 25 octombrie, la încheierea acestei anchete desfăşurate independent de un cabinet de avocatură, consiliul de administraţie al FMI l-a disculpat pe Strauss-Kahn de suspiciunile de favoritism, reproşându-i însă o "eroare gravă de judecată".

Purtătorul de cuvânt al FMI a declarat că instituţia nu va face "alte comentarii în legătură cu acest caz" pe care îl consideră închis.

Citeşte şi

Directorul FMI, anchetat pentru abuz în serviciu în urma unei relaţii intime cu o angajată

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici