Directorul OceanGate a respins avertismentele privind siguranţa submersibilului Titan ca fiind "strigăte nefondate"

Avertismentele privind siguranţa submersibilului Titan de la OceanGate au fost respinse în mod repetat de către directorul general al companiei, arată schimburile de e-mailuri cu un important specialist în explorarea adâncurilor oceanelor.

2920 afișări
Imaginea articolului Directorul OceanGate a respins avertismentele privind siguranţa submersibilului Titan ca fiind "strigăte nefondate"

Rob McCallum i-a spus directorului general al OceanGate, Stockton Rush, că îşi punea potenţial în pericol clienţii şi l-a îndemnat să nu mai folosească submarinul până când acesta nu va fi clasificat de un organism independent. Mesajele au fost vizualizate de BBC.

Rush a răspuns că "s-a săturat de jucătorii din industrie care încearcă să folosească un argument de siguranţă pentru a opri inovaţia".

Schimbul de replici tensionat s-a încheiat după ce avocaţii OceanGate au ameninţat cu acţiuni în justiţie, a declarat McCallum.

"Cred că vă plasaţi potenţial pe dumneavoastră şi pe clienţii dumneavoastră într-o dinamică periculoasă", i-a scris el şefului OceanGate în martie 2018. "În cursa dvs. către Titanic, oglindiţi acel celebru strigăt: «Este de nescufundat»".

În mesaje, Rush îşi exprimă frustrarea faţă de criticile aduse măsurilor de siguranţă ale Titan, scriind într-un e-mail: "Am auzit de prea multe ori strigătele nefondate «veţi ucide pe cineva». Iau acest lucru ca pe o insultă personală serioasă".

Domnul McCallum a declarat pentru BBC că a îndemnat în repetate rânduri compania să ceară certificarea pentru Titan înainte de a-l folosi pentru tururi comerciale. Nava nu a fost niciodată certificată sau clasificată.

"Până când un submarin nu este clasificat, testat şi dovedit, acesta nu ar trebui să fie folosit pentru operaţiuni comerciale de scufundări de mare adâncime", a scris el într-un e-mail.

"Vă implor să aveţi toată grija în testele şi încercările pe mare şi să fiţi foarte, foarte conservatori", a adăugat el. "Oricât de mult apreciez antreprenoriatul şi inovaţia, este posibil să puneţi în pericol o întreagă industrie".

În răspunsul său, câteva zile mai târziu, Rush, care s-a aflat printre cei cinci pasageri care au murit când Titanul a suferit o "implozie catastrofală" în timpul unei scufundări la epava Titanicului, a răspuns apărându-şi afacerea. El a declarat că "abordarea inovatoare şi axată pe inginerie a OceanGate... contravine ortodoxiei submersibilelor, dar aceasta este natura inovaţiei".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici