Directorul OMS: Răspândirea gripei porcine la nivel global este "inevitabilă"

Margaret Chan, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat că răspândirea virusului gripei porcine la nivel mondial pare "inevitabilă", informează BBC News online.

16 afișări
Imaginea articolului Directorul OMS: Răspândirea gripei porcine la nivel global este "inevitabilă"

Directorul OMS: Răspândirea gripei porcine la nivel global este "inevitabilă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Margaret Chan a făcut aceste declaraţii în cursul unei conferinţe pe tema combaterii gripei porcine desfăşurată la Cancun, în Mexic, una dintre ţările puternic afectate de această epidemie.

"După cum vedem astăzi, când sunt cazuri de gripă porcină în peste 100 de ţări, odată ce apare un virus cu capacitate pandemică, răspândirea sa la nivel global este inevitabilă", a declarat Chan.

Potrivit directorului OMS, multe dintre cazurile de infecţie cu virusul porcin sunt forme uşoare ale maladiei, iar mulţi dintre pacienţi se recuperează fără ajutor. Excepţiile sunt femei însărcinate şi persoane care au şi alte probleme de sănătate şi care trebuie monitorizate, explică Margaret Chan.

"Pentru o pandemie de nivel moderat, principala sarcină este să ajutăm oamenii să înţeleagă că nu trebuie să fie îngrijoraţi", explică directorul OMS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici