Discuţie între Maia Sandu şi Ursula von der Leyen la Bruxelles. Principalele teme au fost integrarea europeană a Republicii Moldova şi vaccinurile

Preşedintele moldovean, Maia Sandu, şi şeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au avut o întrevedere în care au vorbit despre cooperarea Republicii Moldova cu UE şi despre vaccinuri.

730 afișări
Imaginea articolului Discuţie între Maia Sandu şi Ursula von der Leyen la Bruxelles. Principalele teme au fost integrarea europeană a Republicii Moldova şi vaccinurile

Discuţie între Maia Sandu şi Ursula von der Leyen la Bruxelles. Principalele teme au fost integrarea europeană a Republicii Moldova şi vaccinuri

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi şeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au avut o întrevedere la Bruxelles. Cei doi lideri politici au vorbit despre integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Am accentuat că pentru noi integrarea europeană nu este un termen abstract. Este un plan de lucru pentru a construi un stat cu instituţii funcţionale, puternice şi pentru a îmbunătăţi situaţia din ţară prin proiecte de cooperare concrete (...) Cetăţenii Republicii Moldova s-au convins timp de mulţi ani că Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de noi, şi în momentele bune, şi în momente mai grele. Cooperarea cu UE a adus şi aduce în continuare beneficii concrete cetăţenilor noştri. Zona de Liber Schimb cu UE a permis mărirea schimburilor comerciale, crearea locurilor de muncă acasă, în ţara noastră, şi a crescut rezistenţa Republicii Moldova la şocurile economice atât de ordin intern, cât şi de ordin extern. Cooperarea cu UE este esenţială pentru ţara noastră, atât pe dimensiunea întăririi instituţiilor, cât şi pentru a atenua efectele crizei economice”, a anunţat, pe Facebook, Maia Sandu.

Un subiect important al discuţiei a fost vaccinarea cetăţenilor din Republica Moldova.

„Am discutat despre importanţa accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetăţenii Republicii Moldova şi necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecţie, despre importanţa asistenţei financiare pentru ţara noastră în următorii ani, cât şi cea a Parteneriatului Estic pentru apropierea noastră de valorile şi standardele europene. Doamna Ursula von der Leyen ne-a asigurat că putem continua să ne bazăm pe toată susţinerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetăţenilor noştri, cât şi cu referire la asistenţa financiară continuă pentru a implementa reformele planificate”, a mai dezvăluit Maia Sandu.

Maia Sandu şi Ursula von der Leyen au mai vorbit despre modul în care pot fi ajutaţi fermierii şi întreprinzătorii afectaţi de criza COVID-19 şi de secetă, dar şi despre lupta anticorupţie pe care şi-o doresc cetăţenii moldoveni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici