Discuţiile dintre Prigojin şi Lukaşenko au fost asculatte de serviciile secrete germane / Nemţii aveau informaţii despre o posibilă revoltă

Serviciul german de informaţii a ascultat în timp ce Evgheni Prigojin negocia cu liderul belarus Alexander Lukaşenko, în numele preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru a opri marşul Grupului Wagner spre Moscova, potrivit presei germane.

8106 afișări
Imaginea articolului Discuţiile dintre Prigojin şi Lukaşenko au fost asculatte de serviciile secrete germane / Nemţii aveau informaţii despre o posibilă revoltă

Discuţiile dintre Prigojin şi Lukaşenko au fost asculatte de serviciile secrete germane / Nemţii aveau informaţii despre o posibilă revoltă

O investigaţie comună a posturilor publice germane de radio şi televiziune NDR şi WDR susţine că serviciul de informaţii al ţării (BND) ştia mai multe despre discuţiile cu Wagner decât s-a raportat iniţial, inclusiv despre rolul de intermediar jucat de Lukaşenko, care a negociat încetarea tentativei de revoltă.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că BND "nu a ştiut dinainte" despre revoltă într-un interviu televizat de săptămâna trecută. Noul raport pune sub semnul întrebării declaraţia lui Scholz.

Potrivit rapoartelor din presă, BND a primit informaţii despre o posibilă revoltă în Rusia condusă de şeful Wagner cu o săptămână înainte de a se produce, dar nu a anunţat biroul cancelarului pentru că nu a putut verifica informaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici