Dmitri Medvedev: Agenţii KGB nu sunt nici îngeri, nici demoni

Viitorul preşedinte rus, Dmitri Medvedev, considerat cel mai "liberal" dintre susţinătorii lui Vladimir Putin, apreciază că foştii agenţi KGB care au pătruns în aparatul de stat nu sunt nici îngeri, nici demoni, într-o carte al cărei conţinut a fost parţial dezvăluit.

22 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev: Agenţii KGB nu sunt nici îngeri, nici demoni

Dmitri Medvedev: Agenţii KGB nu sunt nici îngeri, nici demoni (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt persoane obişnuite, nu ar trebui consideraţi diavoli şi nici sfinţi", a declarat Medvedev, într-o carte cu interviuri în curs de pregătire, parţial publicată de presa rusă.

"Nu am absolut nici o problemă cu faptul că, de exemplu, mai multe funcţii de stat decât în trecut sunt ocupate de persoane care au o experienţă în serviciile speciale", a adăugat succesorul lui Vladimir Putin la Kremlin.

Odată cu preluarea puterii de către Putin, în 2000, serviciile secrete, cunoscute sub denumirea generică de "siloviki", (membri ai armatei, poliţiei, serviciilor speciale sau Parchetului general) au pătruns la toate nivelurile de putere şi în lumea de afaceri.

Dmitri Medvedev, fost jurist care nu are o experienţă de agent al serviciilor speciale, este în general considerat lider al filierei liberale care se opune serviciilor secrete.

El nu a făcut totuşi declaraţii care să demonstreze o abordare mai liberală faţă de politica lui Vladimir Putin, fost ofiţer KGB.

În 1999, Putin, care deţinea atunci funcţia de premier, a rezumat, îmbinând seriozitatea şi ironia, misiunea sa în faţa foştilor colegi.

"Grupul de colaboratori ai FSB (fostul KGB) pe care l-aţi trimis în misiune pentru a se infiltra în Guvern a îndeplinit prima etapă" a operaţiunii, declarase viitorul lider de la Kremlin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici