Dmitri Medvedev anunţă un tandem la putere pentru mult timp împreună cu Vladimir Putin

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat joi că tandemul său la putere cu premierul Vladimir Putin este pecetluit "pentru mult timp", într-un interviu acordat unor posturi de televiziune înainte de a-i preda Kremlinul celui mai puternic om din Rusia.

195 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev anunţă un tandem la putere pentru mult timp împreună cu Vladimir Putin

Dmitri Medvedev anunţă un tandem la putere pentru mult timp împreună cu Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Nu e nimic deosebit. Am anunţat despre ceea ce este vorba, de aceea cred că trebuie să ne destindem. Toate acestea sunt pentru mult timp", a declarat Medvedev, răspunzând unei întrebări a unei jurnaliste de la postul Ren-TV în legătură cu "rocada" sa cu Putin.

Medvedev urmează, la rândul său, să preia postul de premier, după ce va părăsi Kremlinul.

Preşedintele în exerciţiu a anunţat că el consideră un progres democratic această schimbare de roluri, care permite ca "destinul ţării (şi) procesul politic să nu depindă de voinţa unei singure persoane (...), să existe mai multe persoane care să influenţeze politica".

"Mie mi se pare că este normal, acesta este progresul către democraţie, şi anume două persoane ca acestea, trei, cinci, şapte, zece", a continuat el.

"Noi suntem legaţi cu Vladimir Putin nu doar prin cooperarea noastră politică, ci şi printr-o prietenie de aproximativ 20 de ani", a subliniat Medvedev, care a lucrat la Primăria Sankt Petersburg, în anii '90, alături de fostul agent KGB.

Putin, care a efectuat deja două mandate de preşedinte în perioada 2000-2008, i-a cedat în 2008 preşedinţia lui Medvedev, subordonatul său la vremea respectivă, preluând postul de premier, din cauză că nu a putut candida pentru un al treilea mandat consecutiv.

El a fost reales preşedinte în primul tur, pe 4 martie, pentru un al treilea mandat, de această dată cu durata de şase ani, şi a sugerat recent că intenţionează să fie preşedinte pentru cel puţin două mandate, adică până în 2024. Învestirea sa în funcţia de preşedinte este prevăzută pentru 7 mai.

Medvedev nu a reuşit niciodată, în mod real, să iasă din umbra lui Putin, potrivit unor analişti şi presei independente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici