Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin au pescuit şi au făcut scufundări în Volga - VIDEO

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, şi premierul Vladimir Putin au pescuit împreună şi au făcut scufundări în Volga, afişându-şi din nou unitatea cu numai câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale din 2012.

554 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin au pescuit şi au făcut scufundări în Volga - VIDEO

Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin au pescuit şi au făcut scufundări în Volga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile difuzate miercuri de televiziunea rusă par să excludă orice rivalitate între cei doi lideri ruşi, ambii potenţiali candidaţi la preşedinţie.

Kremlinul a publicat pe site-ul oficial mai multe fotografii cu Putin şi Medvedev, aflaţi împreună la bordul unei ambarcaţiuni, îmbrăcaţi amândoi în bej şi purtând ochelari de soare asemănători.

Un canal de televiziune naţional a difuzat ulterior imagini cu cei doi lideri îmbrăcaţi în costume de scafandru, plonjând în apa Volgăi, în cursul unei zile de odihnă la Astrahan (1.280 de kilometri sud de Moscova).

Medvedev şi Putin "s-au familiarizat cu lumea subacvatică din Volga şi au făcut fotografii folosind echipamente speciale", a precizat Kremlinul.

Imaginile au fost date publicităţii cu numai câteva luni înaintea alegerilor legislative din decembrie şi a prezidenţialelor din martie 2012. Nici unul dintre cei doi lideri nu şi-a anunţat intenţiile în legătură cu scrutinul prezidenţial, însă presa rusă publică deseori speculaţii privind tensiunile dintre preşedinte şi prim-ministru, care dezmint cu regularitate informaţiile.

Mulţi observatori consideră că Putin îşi va menţine influenţa în ţară indiferent cine va fi preşedinte, iar incertitudinea întreţinută înaintea alegerilor face parte dintr-un joc politic orchestrat de puterea de la Moscova.

Vladimir Putin, preşedinte între 2000 şi 2008, l-a desemnat pe Dmitri Medvedev drept succesor, în condiţiile în care nu mai putea candida pentru un al treilea mandat consecutiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici