Documente: Serbia a fost de acord să furnizeze arme Ucrainei

Serbia a fost de acord să furnizeze arme Ucrainei, potrivit unor documente americane clasificate care au apărut în spaţiul public.

399 afișări
Imaginea articolului Documente: Serbia a fost de acord să furnizeze arme Ucrainei

Documente: Serbia a fost de acord să furnizeze arme Ucrainei

Serbia, o ţară candidată UE, a refuzat să impună sancţiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina, dar a fost de acord să furnizeze arme Kievului. Este posibil ca unele arme să fi fost livrate deja, arată documentul aparent clasificat al Pentagonului care analizează răspunsurile ţărilor europene la solicitările de sprijin militar ale Ucrainei.

Documentul a mai dezvăluit că Serbia a refuzat să asigure antrenamentul militar pe care l-a cerut Ucraina, dar s-a angajat să trimită echipament militar, potrivit Reuters.

Documentul a fost datat 2 martie şi marcat „Secret".

Autenticitatea documentului nu poate fi verificată din surse independente, iar părţile implicate nu au comentat informaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
serbia,
ucraina,
arme

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici