Doi dintre fraţii lui Hugo Chavez, anchetaţi pentru corupţie în Venezuela

Ministerul public din Venezuela a anunţat că a demarat o anchetă împotriva a doi dintre fraţii preşedintelui Hugo Chavez, în urma unor plângeri depuse de un deputat proguvernamental care îi acuză că au achiziţionat proprietăţi sub identităţi false, relatează AFP.

22 afișări
Imaginea articolului Doi dintre fraţii lui Hugo Chavez, anchetaţi pentru corupţie în Venezuela

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto)

"Doi procuratori ai Republicii vor fi desemnaţi pentru a conduce ancheta, în urma unei plângeri depuse de deputatul Wilmer Azuaje", a precizat un purtător de cuvânt al ministerului.

La sfârşitul lui martie, Wilmer Azuaje, un deputat socialist din Congres, reprezentantul statului Barinas, situat în sud-vest, de unde este originar şi Hugo Chavez, i-a acuzat pe doi dintre fraţii preşedintelui venezuelan, Argenis et Narciso Chavez, că au achiziţionat mai multe proprietăţi sub identităţi false.

"Am solicitat Ministerul Public să deschidă o anchetă, pentru a afla cum au procedat (...) pentru a achiziţiona aceste proprietăţi ale căror sume se ridică de la 186.000 de dolari ( 117 350 euro) până la 372.000 de dolari (234.700 de euro) din statul Barinas", a confirmat la rândul său Azuaje.

Deputatul socialist şi-a justificat acuzaţiile cu documente notariale, care dovedesc achiziţionarea a cel puţin cinci proprietăţi, dar apreciază la 17 numărul proprietăţilor cumpărate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici