Doi militari agresaţi la Paris în timpul unui miting pentru ridicarea stării de urgenţă

Doi militari în civil şi în afara programului au fost agresaţi sâmbătă după-amiaza de către aproximativ 20 de persoane, în timpul manifestaţiilor de la Paris pentru anularea stării de urgenţă, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, relatează AFP în pagina electronică.

1793 afișări
Imaginea articolului Doi militari agresaţi la Paris în timpul unui miting pentru ridicarea stării de urgenţă

Doi militari agresaţi la Paris în timpul unui miting pentru ridicarea stării de urgenţă

O anchetă urmează să stabilească dacă militarii au fost vizaţi din cauza faptului că fac parte din cadrul forţelor franceze sau dacă au fost luaţi drept militanţi ai extremei drepte, potrivit unei surse apropiate acestei anchete.

Agresorii erau îmbrăcaţi în negru, mascaţi şi purtau cagule, potrivit prefecturii de poliţie. Unul dintre cei dooi militari a fost rănit la nivelul unei arcade şi a primit îngrijiri la faţa locului din partea pompierilor.

Telefonul unuia dintre cei doi militari - mobilizaţi la Paris în cadrul planului Vigipirate - a fost furat. Agresorii au reuşit să fugă.

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Paris şi în întreaga Franţă pentru a denunţa proiectul privind retragerea naţionalităţii şi starea de urgenţă, care urmează să fie prelungită.

La Paris, aproximativ 5.500 de manifestanţi - potrivit prefecturii de poliţie, 20.000 - potrivit organizatorilor, au înfruntat ploaia şi au protestat în la Place de la République şi Palais-Royal.

Manifestaţii au avut loc, de asemenea, în câteva zeci de oraşe din Franţa, la apelul colectivelor "Nous ne céderons pas" (Nu vom ceda) şi "Stop état d'urgence" (Stop stării de urgenţă), din care fac parte sindicate (CGT, FSU, Sindicatul magistraţilor), asociaţii (Attac, Droit au logement, Droits devant, MRAP) şi organizaţii de apărarea drepturilor omului (FIDH).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici