Doi ostatici ai grupării islamiste Abu Sayyaf din Filipine au fost eliberaţi

Două persoane care lucrau pe un cargobot sud-coreean ce au fost luate ostatice în octombrie 2016 de gruparea islamistă Abu Sayyaf din Filipine au fost eliberate, informează Reuters, citând un purtător de cuvânt al Armatei filipineze.

364 afișări
Imaginea articolului Doi ostatici ai grupării islamiste Abu Sayyaf din Filipine au fost eliberaţi

Doi ostatici ai grupării islamiste Abu Sayyaf din Filipine au fost eliberaţi (Imagine: globalnation.inquirer.net)

Park Chulhong, căpitan al cargobotului sud-coreean DongBang Giant 2, şi Glenn Alindajao, un membru al echipajului său, de origine filipineză, au fost aduşi în locuinţa guvernatorului insulei Filipine, după ce au fost eliberaţi de militanţii grupării Abu Sayyaf.

Membri unei facţiuni a grupării islamiste au ajutat la eliberarea ostaticilor, în urma unei cooperări cu Guvernul de la Manila.

Nava de marfă sud-coreeană plecase din Coreea de Sud spre Australia, în momentul în care zece militanţi islamişti au urcat la bord şi i-au răpit pe cei doi ostatici.

Jesus Dureza, consilierul prezidenţial pentru pace, a declarat jurnaliştilor că Guvenrul filipinez nu a plătit niciun fel de răscumpărare pentru aceştia, deşi acest lucru a fost contestat de anumiet agenţii de presă.

Citeşte şi: Încoronare împart

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici