Doi soldaţi nord-coreeni au fugit în Coreea de Sud prin Marea Galbenă

Doi soldaţi nord-coreeni au dezertat în Coreea de Sud

5799 afișări
Imaginea articolului Doi soldaţi nord-coreeni au fugit în Coreea de Sud prin Marea Galbenă

Cei doi soldati au fost detectaţi de armata sud-coreeană, în timp ce treceau din apele teritoriale nord-coreene, în cele sud-coreene.

Fuga din Coreea de Nord nu este un lucru neobişnuit pentru autorităţile sud-coreene. Potrivit estimărilor Ministerului Unificării din Coreea de Sud, în jur de 31.000 de nord-coreeni au fugit începând cu 1953, atunci când s-a încheiat neoficial Războiul din Coreea.

Iar anual, media ar fi de 1.000 de evadări, marea majoritate (71%) fiind femei cu vârste între 20-40 ani. Cel mai mare număr de evadări a fost înregistrat în 2009, atunci când cifra a ajuns la 2.914. În 2008 au fugit 2.803 persoane, iar în 2011 un număr de 2.706.

Ruta principala este, de regulă, China-Vietnam-Laos-Myanmar-Thailanda-Coreea de Sud. Însă au fost şi cazuri de evadări prin Zona Demilitarizată şi, după cum arată acest caz, prin Marea Galbenă.

Potrivit unui raport al ONU, persoanele prinse şi deportate înapoi în Coreea de Nord sunt judecate pentru trădare şi, de regulă, condamnate la "reformare prin muncă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici