Dominique Strauss-Kahn a ajuns în noua sa reşedinţă supravegheată din New York

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de infracţiuni de natură sexuală, a ajuns miercuri seara în noua sa reşedinţă supravegheată din New York.

569 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn a ajuns în noua sa reşedinţă supravegheată din New York

Dominique Strauss-Kahn a ajuns în noua sa reşedinţă supravegheată din New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dominique Strauss Kahn a ajuns în cursul serii pe strada Franklin, numărul 153, la Tribeca, un fost cartier de uzine şi hangare transformat în anii '90 în imobile de locuit.

Un judecător din New York a aprobat anterior schimbarea de reşedinţă a lui Dominique Strauss-Kahn la Manhattan, unde va continua supravegherea sa la domiciliu, a anunţat o sursă judiciară.

Dominique Strauss-Kahn se află, de la ieşirea din închisoare, vineri, într-o locuinţă temporară aparţinând companiei de securitate care se ocupă de supravegherea sa.

Din noua sa locuinţă, fostul director al FMI va putea să meargă sub escorta poliţiei la întâlniri cu avocaţii săi, la tribunal, la medic sau la sinagogă.

Avocaţii săi au declarat miercuri într-un comunicat că nu au avut niciun contact cu camerista care îl acuză pe clientul lor de infracţiuni de natură sexuală, nici cu familia sa, şi s-au declarat convinşi că acesta va fi "complet exonerat".

"Informaţiile potrivit cărora avocaţii sau reprezentanţii lui Strauss-Kahn sunt în contact cu reclamanta sunt false", afirmă Benjamin Brafman şi William Taylor în acest document.

"Continuăm să credem că Strauss-Kahn va fi complet exonerat", au adăugat ei.

Acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol împotriva unei angajate a unui hotel, Dominique Strauss-Kahn urmează să compară în faţa unui judector pentru a pleda vinovat sau nevinovat. Fostul director al FMI neagă faptele de care este acuzat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici