Dominique Strauss-Kahn, victima unui complot? Apropiaţii fostului director îşi pun întrebări despre rolul Sofitel

Apropiaţii lui Dominique Strauss-Kahn au revenit duminică asupra ipotezei complotului, evocând posibile "legături" politice în acest caz, chiar un "atentat" împotriva fostului director al FMI, eliberat pe propria răspundere după ce a fost arestat la domiciliu pentru agresiuni sexuale, relatează AFP.

4297 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, victima unui complot? Apropiaţii fostului director îşi pun întrebări despre rolul Sofitel

Dominique Strauss-Kahn, victima unui complot? Apropiaţii fostului director îşi pun întrebări despre rolul Sofitel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deputatul socialist François Loncle a evocat ipoteza "legăturilor" între grupul Accor - proprietarul francez al hotelul Sofitel din New York, unde Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat că a agresat sexual o cameristă la 14 mai - şi "probabil unele birouri franceze", înainte sau după acest caz.

"Nu este clar totul în comportamentul şefilor de la Sofitel şi ai grupului Accor", a declarat el pentru postul de radio France Info. "Cred că este ceva ce s-a întâmplat între Paris şi New York".

El a explicat pentru AFP că vrea răspunsuri clare la întrebări. "Căror persoane de la Paris le-au telefonat oamenii de la Sofitel? Directorului serviciilor de Informaţii generale (serviciile de informaţii interne)? La ce oră au telefonat ei în această faimoasă noapte?".

Un alt apropiat al fostului director al FMI, Michele Sabban, a vorbit despre "un atentat politic" pentru postul de radio RCJ.

Vorbind despre "o manipulare", ea s-a întrebat despre rolul hotelului Sofitel, evocând şi "comisariatul de poliţie din New York, care a fost decorat (...) cu Legiunea de onoare de Nicolas Sarkozy". Aceasta ar putea fi o aluzie la Ray Kelly, un oficial din cadrul poliţiei newyorkeze, decorat în septembrie 2006 cu cea mai importantă distincţie franceză de către preşedinte, care în perioada respectivă era ministru de Interne.

"Prefer să vorbesc mai degrabă de un complot", a declarat pentru BFM-TV deputatul Pierre Moscovici.

Grupul hotelier a negat "oficial", duminică, orice intervenţie a liderilor săi în acest caz.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, conducerea hotelului Sofitel a avertizat în jurul orei 23.14 (00.45 ora României) grupul Accor, care ulterior l-a alertat pe coordonatorul naţional al serviciilor de informaţii la preşedinţie, Ange Mancini.

Celula de criză Accor a fost avertizată de Sofitel după ce Dominique Strauss-Kahn a fost arestat la bordul unui avion al Air France care pleca spre Paris la 14 mai, la ora 20.40 GMT (23.40 ora României), a afirmat o altă sursă apropiată dosarului.

Contactată de AFP, Direcţia centrală a serviciilor de informaţii interne (DCRI) a declarat că nu s-a ocupat niciodată de cazul DSK, care a cunoscut vineri o lovitură de teatru, odată cu eliberarea pe propria răspundere a fostului director al FMI şi posibilitatea renunţării la acuzaţii în urma unor dezvăluiri care decredibilizează reclamanta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici