Donald Trump ar putea fi descalificat de la alegerile din 2024 de către Curtea Supremă, susţine Newsweek

  • Fostul preşedinte Donald Trump ar putea să nu mai fie eligibil din punct de vedere constituţional pentru a candida la preşedinţie în 2024.
  • Donald Trump este cel mai popular candidat republican în sondaje, fiind urmat de Ron DeSantis, guvernatorul Floridei.
  • Doi experţi juridici de top susţin că ar putea fi datoria Curţii Supreme să ia această decizie, ceea ce ar putea face alegerile şi mai imprevizibile.
772 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar putea fi descalificat de la alegerile din 2024 de către Curtea Supremă, susţine Newsweek

Donald J. Trump, Facebook

Profesorii de drept William Baude şi Michael Stokes Paulsen, de la Universitatea din Chicago şi, respectiv, de la Universitatea St. Thomas, au publicat într-un raport de 126 de pagini că Trump ar putea fi descalificat de la alegerile prezidenţiale din 2024. 

Ei susţin că încercările lui Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 echivalează cu „insurecţie”

Acuzaţia aceasta l-ar putea face să nu mai fie eligibil să candideze din nou la Casa Albă în temeiul celui de-al 14-lea amendament, cu excepţia cazului în care primeşte aprobarea de la două treimi din Senat şi din Camera Reprezentanţilor.  

În prezent, Trump este pe primul loc pentru nominalizarea republicană la preşedinţia din 2024, sondajele oferindu-i un avans puternic faţă de cel mai periculos rival al său, guvernatorul Floridei Ron DeSantis. 

Cu toate acestea, fostul preşedinte se confruntă cu o serie de acuzaţii penale. Trump continuă să insiste că alegerile din 2020 au fost fraudate de democraţi, scrie Newsweek, ba chiar acuză China de o conspiraţie globală privind declanşarea pandemiei de coronavirus pentru a-i compromite şansele de realegere. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici