Donald Trump: China trebuie trasă la răspundere pentru apariţia pandemiei de COVID-19

  • Donald Trump cere sancţionarea Chinei pentru apariţia pandemiei de COVID-19
  • Trump: Trebuie să tragem la răspundere naţiunea care a declanşat această pandemie în intreaga lume
  • Preşedintele SUA a lăudat "succesul major" obţinut prin acordurile de pace din Orientul Mijlociu
1336 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: China trebuie trasă la răspundere pentru apariţia pandemiei de COVID-19

Donald Trump condamnă responsabilitatea Chinei în apariţia pandemiei

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut în discursul rostit marţi la Adunarea Generală ONU sancţionarea Chinei pentru răspândirea coronavirusului.

"Suntem implicaţi încă o dată într-o luptă globală majoră. Purtăm o luptă teribilă cu acest inamic invizibil, virusul din China. Trebuie să tragem la răspundere naţiunea care a declanşat această pandemie asupra lumii", a declarat Donald Trump în discursul rostit prin videoconferinţă, la reuniunea Adunării Generale ONU, conform site-ului Axios.com.

Liderul de la Casa Albă a criticat abordarea altor ţări faţă de politicile mediului din Statele Unite. "Vor doar să sancţioneze America, iar eu nu voi accepta acest lucru. Dacă Naţiunile Unite vor să fie o organizaţie eficientă trebuie să se concentreze pe problemele reale ale lumii. Acestea includ terorismul, oprimarea femeilor, traficul de persoane", a afirmat Donald Trump.

Preşedintele SUA a criticat politicile Iranului. "Ne-am retras din acel teribil acord nuclear cu Iranul şi am impus sancţiuni dure asupra celui mai mare sponsor al terorismului din lume", a adăugat Trump, potrivit cotidianului Times of Israel.

Donald Trump a lăudat "succesul major reprezentat de cele două acorduri de pace din Orientul Mijlociu, obţinute după decenii fără progrese". Trump se referă la acordurile de pace semnate de Israel cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain.

"Aceste acorduri reprezintă începutul unui nou Orient Mijlociu. (...) Intenţionăm să oferim noi acorduri de pace în scurt timp, nu am fost niciodată mai optimist în legătură cu viitorul acestei regiuni. (...) Aceste acorduri mediate de SUA evidenţiază abordarea păcii prin putere", a subliniat Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici