Donald Trump i-ar fi oferit graţierea lui Julian Assange. Singura condiţie pe care fondatorul Wikileaks trebuia să o îndeplinească

  • Preşedintele SUA, Donald Trump, a propus graţierea activistului Julian Assange
  • Principala condiţia ar fi fost ca fondatorul WikiLeaks să declare că Rusia nu a fost implicată în atacurile cibernetice care au vizat Partidul Democrat din Statele Unite în anul 2016
  • Afirmaţia a fost făcută de un avocat într-o instanţă britanică
5944 afișări
Imaginea articolului Donald Trump i-ar fi oferit graţierea lui Julian Assange. Singura condiţie pe care fondatorul Wikileaks trebuia să o îndeplinească

Sursa FOTO: Profimedia

Afirmaţia a fost făcută de unul dintre avocaţii lui activistului australian Julian Assange în Tribunalul din Westminster (centrul Londrei), unde sunt contestate procedurile de extrădare în Statele Unite.

Avocatul Edward Fitzgerald a făcut referire la vizita unui fost membru republican al Congresului SUA, Dana Rohrabacher, care l-a vizitat pe Julian Assange în august 2017, când activistul era în sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra.

"Rohrabacher l-a vizitat pe Assange şi i-a transmis, la ordinul preşedintelui, că îi oferă graţiere sau alt mod de a scăpa, dacă Assange afirmă că Rusia nu a avut nicio legătură cu atacurile cibernetice care au vizat Comitetul Naţional al Partidului Democrat", a declarat Edward Fitzgerald în instanţă, citind un document elaborat de Jennifer Robinson, un alt avocat al lui Julian Assange.

O serie de emailuri ale candidatului la preşedinţie Hillary Clinton au fost sustrase prin atacuri cibernetice şi difuzate de WikiLeaks şi de presă în anul 2016.

Judecătorul districtual Vanessa Baraitser, de la Tribunalul Westminster, a declarat că dovada este admisibilă.

Statele Unite cer extrădarea lui Julian Assange din Marea Britanie în baza a 18 articole de acuzare, inclusiv de conspiraţie în vederea comiterii de atacuri cibernetice. Julian Assange riscă 175 de ani de închisoare în SUA. Procurorii americani susţin că activistul a colaborat cu fostul analist militar american Chelsea Manning pentru a sustrage şi a dezvălui sute de mii de documente clasificate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici