Donald Trump nu va susţine modificări importante la legile privind controlul armelor

Preşedintele american Donald Trump va susţine un set restrâns de amendamente la legile privind controlul armelor, renunţând la cele mai semnificative schimbări pe care le-a luat în calcul după atacul armat comis în statul Florida, potrivit unor oficiali de la Casa Albă citaţi de agenţia Reuters.

180 afișări
Imaginea articolului Donald Trump nu va susţine modificări importante la legile privind controlul armelor

Donald Trump nu va susţine modificări importante la legile privind controlul armelor

Trump a optat pentru un plan descris de către oficialii administraţiei ca fiind "pragmatic", sprijinind legislaţia propusă în Congres cu scopul de a furniza mai multe informaţii pentru sistemul de verificare a persoanelor care vor să deţină o armă de foc, pentru a restricţiona accesul în cazul anumitor cetăţeni.

Alte propuneri controversate privind modificarea legii, cum ar fi creşterea vârstei minime pentru cumpărarea de arme de la 18 la 21 de ani sau impunerea unor verificări suplimentare pentru armele cumpărate de la expoziţii sau de pe internet vor fi studiate de o comisie condusă de către ministrul Educaţiei, Betsy DeVos.

Departamentul de Justiţie va pune la dispoziţie mai multe programe de pregătire pentru statele care vor să instruiască profesorii privind deţinerea unor arme în şcoli - o idee deja adoptată în câteva state state şi susţinută de Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc.

Liderul senatorilor democraţi din Congres, Chuck Schumer, a catalogat planul de măsuri al lui Donald Trump drept "paşi mici concepuţi pentru a nu deranja NRA (n.a. - Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc)" şi a anunţat că Partidul Democrat va propune măsuri mai dure.

Donald Trump a promis că administraţia sa va modifica legislaţia pentru înăsprirea regulilor privind achiziţionarea unei arme, inclusiv obligaţia prezentării cazierului judiciar şi controale privind sănătatea mintală. Totodată, preşedintele american a semnat un memorandum prin care îi cere procurorului general Jeff Sessions să elaboreze o reglementare pentru interzicerea dispozitivelor care transformă armele semiautomate în arme automate.

La 14 februarie, 14 elevi şi trei profesori au fost ucişi la liceu Marjory Stoneman Douglas din oraşul Parkland, statul Florida, de către un fost elev, Nikolas Cruz (19 ani), care a folosit o armă semiautomată achiziţionată în mod legal. Cruz a recunoscut că a deschis focul asupra elevilor şi a profesorilor cu scopul de a se răzbuna pentru faptul că a fost exmatriculat din motive disciplinare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici