Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, renunţă din nou la mandatul de deputat

Vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, va renunţa, pentru a doua oară, consecutiv, la mandatul de deputat, obţinut în urma alegerilor legislative anticipate de la 29 iulie, în Parlamentul Republicii Moldova, relatează BASA-Press.

22 afișări
Imaginea articolului Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, renunţă din nou la mandatul de deputat

Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, renunţă din nou la mandatul de deputat (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Chirtoacă, primarul general al municipiului Chişinău, a renunţat la mandatul de deputat în favoarea acestei funcţii.

Vicepreşedintele liberal a declarat, într-o conferinţă, că nu regretă hotărârea luată şi că doreşte să onoreze promisiunile făcute la alegerile locale din 2007, când a fost ales primar. El a precizat, însă, că îşi va ridica legitimaţia de parlamentar, care urmează să fie eliberată vineri de Comisia Electorală Centrală.

Parlamentul urmează să constate că locul este vacant, după ce Curtea Constituţională va confirma acest lucru. Legislativul va propune, ulterior, autorităţii electorale să iniţieze procedura de atribuire a mandatului persoanei imediat următoare de pe lista Partidului Liberal. Mandatul la care a renunţat Chirtoacă ar putea reveni lui Ion Cebanu, care se situează la cea de a 16-a poziţie pe listă.

Chirtoacă a renunţat şi la mandatul obţinut în urma alegerilor legislative de la 5 aprilie, din acelaşi motiv. Mandatul său de primar al Chişinăului se încheie în 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici