Două drone care ar aparţine Coreei de Nord s-au prăbuşit în Coreea de Sud. Cum arată acestea - VIDEO

Două drone ce ar aparţine Coreei de Nord s-au prăbuşit în Coreea de Sud în ultimele două săptămâni, informează oficiali guvernamentali ai Coreei de Sud, citaţi de CNN.

8216 afișări
Imaginea articolului Două drone care ar aparţine Coreei de Nord s-au prăbuşit în Coreea de Sud. Cum arată acestea - VIDEO

Două drone care ar aparţine Coreei de Nord s-au prăbuşit în Coreea de Sud. Cum arată acestea - VIDEO

O dronă a fost descoperită luni în insula Baengnyeong, o locaţie importantă pentru armata Coreei de Sud, informează CNN.

Drona s-a prăbuşit în aceeaşi zi în care a avut loc un schimb de focuri între cele două Corei.

"Investigăm drona care s-a prăbuşit în insula Baengnyeong considerând că aparţine Coreei de Nord", a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene.

Pe 24 martie, o altă dronă a fost găsită în Paju, un oraş situat la câţiva kilometri de zona demilitarizată. Un cuvânt nord-coreean apărea inscripţionat pe dronă.

Ambele drone au culoarea albastră şi dimensiunile lor sunt reduse.

Găsirea dronelor a dat naştere speculaţiei că regimul de la Phenian a folosit această metodă de a culege informaţii prin intermediul aerului deoarece nu deţine sateliţi.

Tensiunile s-au amplificat în ultimele zile între cele două Corei. Coreea de Sud a anunţat luni că a răspuns la salvele de artilerie lansate de Coreea de Nord în cadrul exerciţiilor efectuate la frontiera lor maritimă, pe care Phenianul o contestă de şase decenii. Coreea de Nord a tras aproximativ 500 de obuze luni, în cursul unui exerciţiu la frontiera maritimă cu Sudul, dintre care aproximativ 100 au căzut de partea sud-coreeană, a anunţat Ministerul Apărării, la Seul.

Liderul Coreei de Nord a calificat, astăzi, drept "foarte gravă" situaţia din peninsula coreeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici