Două elicoptere militare americane s-au ciocnit în timpul unui exerciţiu de antrenament. Bilanţul morţilor se ridică la nouă

  • Două elicoptere militare s-au ciocnit în timpul unui antrenament de rutină în Kentucky
  • În urma ciocnirii, nouă soldaţi au decedat
  • Este unul dintre cele mai mortale accidente suferite de armata americană în timpul antrenamentelor din ultimii ani
919 afișări
Imaginea articolului Două elicoptere militare americane s-au ciocnit în timpul unui exerciţiu de antrenament. Bilanţul morţilor se ridică la nouă

Sursa foto: Profimedia

Membrii echipajului foloseau ochelari speciali de noapte şi zburau cu două elicoptere HH-60 Black Hawk, operate de Divizia 101 Aeropurtată a Armatei.

HH-60 este o variantă a elicopterului Black Hawk concepută pentru a oferi suport pentru diverse operaţiuni militare, inclusiv atacuri aeriene şi evacuări medicale.

Generalul de brigadă al armatei John Lubas, comandantul adjunct al diviziei pentru operaţiuni, a spus că până acum se ştie motivul pentru care elicopterele s-au prăbuşit şi a recunoscut că nici măcar nu este sigur dacă s-au lovit unul de celălalt.

„În acest moment, nu ştim. Sperăm ca atunci când vom aduce echipa de la Fort Rucker aici şi vor reuşi să scoată o parte din datele din computerele de bord, vom înţelege mai bine exact ce anume s-a întâmplat”, a declarat Lubas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici