Două nave de război israeliene au trecut prin Canalul Suez

Două nave de război israeliene au trecut marţi prin Canalul Suez, pentru a ajunge din Marea Mediterană în Marea Roşie, au anunţat surse israeliene şi egiptene.

1097 afișări
Imaginea articolului Două nave de război israeliene au trecut prin Canalul Suez

Două nave de război israeliene au trecut prin Canalul Suez (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

"A fost o operaţiune de rutină. Erau în drum spre Eilat", a afirmat o sursă israeliană din domeniul securităţii, sub acoperirea anonimatului, făcând referire la oraşul balnear unde se află baza Marinei israeliene din Marea Roşie.

Cele două nave sunt Lahav şi Yafo, a precizat o sursă din cadrul Autorităţii Canalului Suez, fără a oferi alte detalii.

Israelul a trimis două nave înarmate cu rachete în Marea Roşie în august, după mobilizarea de către Iran a unui submarin şi a unui vas de război, pe care Teheranul a calificat-o drept "misiune de patrulare".

Armata israeliană a precizat la rândul său că deplasarea navelor sale face "parte dintr-un exerciţiu de rutină".

În pofida Tratatului de pace între Israel şi Egipt, semnat în 1979, vasele israeliene trec rar prin Canalul Suez.

Armata israeliană nu a făcut comentarii privind trecerea celor două nave, care intervine în contextul în care tensiunile cresc în jurul programului nuclear iranian. Israelul şi mai multe state occidentale consideră că programul nuclear al Iranului are scopuri militare, însă Teheranul dezminte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici