Două state vecine cu România, eliminate de pe lista UE a „ţărilor sigure”

  • Serbia şi Muntenegru nu mai figurează pe lista UE a „ţărilor sigure” pentru călătorii
  • Lista funcţionează ca o recomandare pentru statele membre ale Uniunii, respectarea ei nefiind obligatorie
  • Includerea SUA pe lista „ţărilor sigure” nu este luată în calcul în momentul de faţă
4151 afișări
Imaginea articolului Două state vecine cu România, eliminate de pe lista UE a „ţărilor sigure”

Sursa FOTO: Profimedia

Două state vecine cu România, eliminate de pe lista UE a „ţărilor sigure” . Serbia şi Muntenegru nu mai figurează pe lista UE a „ţărilor sigure” pentru călătorii. Lista funcţionează ca o recomandare pentru statele membre ale Uniunii, respectarea ei nefiind obligatorie. Includerea SUA pe lista „ţărilor sigure” nu este luată în calcul în momentul de faţă.

Oficialii Uniunii Europene au anunţat marţi excluderea vecinelor României, Serbia şi Muntenegru, de pe lista ţărilor unde sunt permise călătoriile neesenţiale. Decizia este motivată prin creşterea numărului de cazuri de coronavirus în cele două ţări.

Includerea Statelor Unite pe lista „ţărilor sigure” nu este luată în calcul în momentul de faţă, arată Reuters

Lista oficială va fi publicată în cel mai scurt timp. Aceasta nu este obligatorie, ci funcţionează ca o recomandare pentru statele membre ale Uniunii. 

Ţările UE au dezbătut şi eliminarea Algeriei şi a Marocului de pe listă, dar majoritatea reprezentanţilor s-au opus măsurii, întrucât bilanţul epidemic rămâne destul de mic în cele două state din nordul Africii.

Astfel, pe lista „ţărilor sigure” rămân 13 state: Algeria, Australia, Canada, China, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

Cu toate că pe listă figurează şi China, accesul persoanelor venite din ţara asiatică nu va fi permis decât în contextul reciprocităţii din partea autorităţilor de la Beijing faţă de cetăţenii europeni. „China nu intenţionează să îşi deschidă graniţele pentru UE”, a declarat însă un diplomat european.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici