Două vehicule ale EULEX au fost atacate cu cocteiluri Molotov în Kosovo

Două vehicule ale Misiunii Europene de Poliţie şi Justiţie (EULEX) în Kosovo au fost avariate miercuri, fiind atacate cu cocteiluri Molotov de persoane neidentificate, a anunţat purtătorul de cuvânt al EULEX, Christophe Lamfalussy.

29 afișări
Imaginea articolului Două vehicule ale EULEX au fost atacate cu cocteiluri Molotov în Kosovo

Două vehicule ale EULEX au fost atacate cu cocteiluri Molotov în Kosovo (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

"Două cocteiluri Molotov au fost lansate către cele două maşini. Interiorul uneia dintre acestea a ars, iar cea de-a doua a avut doar un geam spart", a precizat acesta.

Incidentul s-a produs la Gnjilane, la circa 40 de kilometri est de Priştina.

"Este un incident regretabil, dar izolat", a adăugat Lamfalussy.

Circa 1.000 de persoane au manifestat fără incidente, luni, la Priştina, pentru a denunţa un acord de cooperare între EULEX şi Ministerul sârb de Interne, considerat de kosovarii albanezi drept o încălcare a suveranităţii Kosovo.

Acordul încheiat vineri prevede o cooperare în lupta împotriva corupţiei, crimei organizate şi diferitelor tipuri de trafic între Kosovo şi Serbia.

Acesta a provocat nemulţumirea autorităţilor kosovare, care îl consideră o încălcare a suveranităţii Kosovo şi apreciază că sunt singurele abilitate să încheie un acord internaţional privind Kosovo.

Liderii albanezi din Kosovo au proclamat în 2008 independenţa regiunii faţă de Serbia, care a fost recunoscută până în prezent de 62 de state, printre care Statele Unite şi 22 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene şi respinsă de Belgrad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici