Dovezi privind implicarea unor cetăţeni sârbi în revoltele de la Chişinău

Vladimir Ţurcan, membru al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că există dovezi cu privire la "implicarea unor cetăţeni sârbi în acţiunile de la 7 aprilie", relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

84 afișări
Imaginea articolului Dovezi privind implicarea unor cetăţeni sârbi în revoltele de la Chişinău

Dovezi privind implicarea unor cetăţeni sârbi în revoltele de la Chişinău (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Presupunerile privind implicarea cetăţenilor sârbi în acţiunile din 7 aprilie au fost demonstrate. Două persoane au fost identificate. Ele au vizitat Republica Moldova în campania electorală pentru alegerile din 5 aprilie şi sunt cunoscute în Georgia, Ucraina şi fosta Iugoslavie ca persoane folosite de serviciile secrete, pentru a provoca diferite tulburări în masă", a declarat acesta marţi, într-o conferinţă de presă.

"Una dintre aceste persoane a ajuns în Republica Moldova ca şofer şi a contactat unele ONG-uri şi reprezentanţi ai unor partide de opoziţie. Când a apărut necesitatea de a-şi prelungi viza, aceasta s-a folosit de demersuri ale unor organizaţii internaţionale", a explicat Ţurcan.

El a precizat însă că autorităţile de la Chişinău nu au acuzat niciodata Serbia, ci doar cetăţeni sârbi. "Este o diferenţă. Ei pot fi sârbi de origine", dar în spatele lor pot fi alţii, a adăugat deputatul comunist.

Referitor la implicarea României în evenimentele din 7 aprilie, Ţurcan a apreciat că aceasta se demonstrează prin declaraţiile unioniste, lozincile scandate atunci sau implicarea organizaţiilor din România (Noua Dreaptă), precizând că decizia finală în acest sens va fi luată de instanţa de judecată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici