Drapelul României, arborat de protestatarii sârbi la sediul misiunii ONU din Kosovska

Angajaţii din sistemul judiciar kosovar au organizat, marţi, un protest în faţa sediului Misiunii ONU din Kosovska Mitroviţa, arborând steagurile Serbiei şi României.

217 afișări
Imaginea articolului Drapelul României, arborat de protestatarii sârbi la sediul misiunii ONU din Kosovska

Drapelul României, arborat de protestatarii sârbi la sediul ONU din Kosovska

În paralel, toţi etnicii sârbi angajaţi în instituţiile kosovare din localitatea Gnjilane, în apropiere de Kosovska Mitroviţa, şi-au prezentat demisiile. Potrivit televiziunii sârbe, un grup de 73 de angajaţi au refuzat să continue activitatea în aceste structuri în condiţiile în care nu recunosc independenţa Kosovo. Sârbilor din Gnjilane li s-au alăturat şi angajaţii sârbi din municipiul Vitina, relatează site-ul postului de radio B92.

Angajaţii din sistemul judiciar au organizat un protest în faţa sediului Misiunii ONU din Kosovska Mitroviţa. Peste 400 de persoane au afişat pancarte pe care scrie "Da misiunii ONU, nu misiunii europene", "Atât timp cât existăm, veţi continua", "Drepturi judiciare".

La poarta clădirii au fost arborate steagurile Serbiei şi României, ţări care nu au recunoscut independenţa Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici