"Durerea foametei” Fotografii sfâşietoare cu brazilienii săraci care scotocesc printr-o grămadă de carcase de animale pentru hrană

  • O serie de fotografii sfâşietoare cu brazilienii săraci care scotocesc printr-o grămadă de carcase de animale pentru hrană a dus la furie pe reţele de socializare din întreaga lume.
  • Imaginile scot la iveală o criză a foametei care afectatează cea mai populată naţiune din America Latină.
  • Milioane de oameni se află în risc foamete în ţara care a fost puternic lovită de pandemia coronavirusului şi de inflaţie.
8722 afișări
Imaginea articolului "Durerea foametei” Fotografii sfâşietoare cu brazilienii săraci care scotocesc printr-o grămadă de carcase de animale pentru hrană

Sursa foto: Agentia O Globo

Imaginile, realizate săptămâna trecută la Rio de fotoreporterul Domingos Peixoto, arată un grup de persoane căutând resturi în spatele unui camion care transportase organele şi oasele aruncate de la o fabrică care produce hrană pentru animale de companie, relateaz[ The Guardian.

„Îmi vine să plâng”, i-a spus şoferului camionului, reporterului Rafael Nascimento de Souza, care a realizat materialul împreună cu Peixoto pentru ziarul Rio Extra.

„Înainte ca oamenii să vină şi să ceară o bucată de os pentru câinii lor. În aceste zile ei cerşesc oase pentru a face mâncare", a adăugat şoferul.

Pozele care au fost publicate sub titlul „Brazilia 2021: durerea foametei”, au stârnit furie pe reţele de socializare.

Se estimează că 19 milioane de brazilieni au suferit de foame de la începutul pandemiei care a ucis 600.000 de oameni în ţară. Mii de protestatari au mărşăluit sâmbătă pe străzile din Rio pentru a denunţa o calamitate socială pe care mulţi o pun pe seama preşedintelui de dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, al cărui răspuns la pandemia de Covid a fost condamnat la nivel internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici