Echipajul unui cargobot, salvat de Marina franceză în Golful Aden

Două nave ale Marinei franceze i-au salvat sâmbătă pe cei 31 de membri ai echipajului unui cargobot sub pavilion panamez, în largul coastelor somaleze, a anunţat luni Statul Major al armatei franceze.

59 afișări
Imaginea articolului Echipajul unui cargobot, salvat de Marina franceză în Golful Aden

Fregata Georges Leyques - Marina franceză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Navele Ioana d'Arc şi Georges Leygues au primit sâmbătă dimineaţă un semnal de ajutor din partea Sibley 1, aflată în tranzit de la Mombasa (Kenya) la Penang (Malaysia)", a explicat căpitanul navei, Cristophe Prazuck, din cadrul Statului Major ar armatei franceze.

"Echipajul cargobotului semnalase un incendiu la bord, pe care a reuşit să îl stingă, deversând însă cantităţi importante de apă în cale, cu riscul de a ameninţa stabilitatea sa", a precizat el.

Obligaţi să îşi părăsească nava, cei 31 de membri ai echipajului, un chilian, un spaniol, un peruan, doi ruşi şi 26 de indonezieni au fost salvaţi de cele două nave franceze.

Potrivit comandantului Prazuck, Sibley 1, un cargobot de 48 de metri lungime, care transprota cereale şi peşte congelat, era luni foarte înclinat, cu apă la nivelului punţii principale.

Navele Ioana d'Arc şi Georges Leygues participă, în perioada 20-27 martie, la operaţiunea europeană Atalanta de combatere a pirateriei în Golful Aden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici